joi, 4 martie 2010

Fericire

Daca ai putea alege intre fericirea ta pentru 10 ani si fericirea tuturor celorlalti pentru o zi ce ai alege? De ce?

6 comentarii:

Paula spunea...

ooooo... asta ii insipirata tot de mine:P de fapt de kant
e ca si aia cu trenu, morala kantiana... sacripiciul propriu-suprem sau sacrificiul celorlalti-egoist?
ei bine... nu stiu ce as alege, dar mi-e greu sa cred ca as putea fi fericita 10 ani, ceilalti fiind nefericiti sau avand momente de declin;
O zi in care toti ceilalti ar fi fericiti... suna frumos, chiar tentant, dar cu conditia ca si eu sa ma aflu printre ei.Sigur ca exista posibilitatea de a ma molipsi, dar daca ma prinde intr-o pasa proasta ( de irascibilitate :P) o sa fac crize .
Depindem unii de ceilalti, asta e concluzia. Si poate as risca, 10 ani pentru mine, dar cu angajamentul sa ii molipsesc pe toti cei dragi, frumosi si aproape.
M-am scos? ;)

casu spunea...

presupunem conditiile ca fiind ideale:Psi sa fii intr-o pasa proasta nu cred ca nu te-ar molipsi feriicrea din jur... de fapt, daca toti din jurul tau ar fi fericiti, ce motiv ai avea ca tu sa nu fi? fericirea e un sentiment molipsitor zic eu, asa ca i-ai molipsi cu siguranta si pe cei dragi, frumosi si aproape pentru ca, cel putin, s evor bucura de fericirea ta:)

Paula spunea...

in condiile ideale da, in caz de razboi, dezastre chestii nu s-ar sinchisi de fericirea mea:P

casu spunea...

crezi tu:-?

Ioana Filipaş spunea...

Fericirea tuturor inseamna si fericirea celor rai. Care e de rau. Fericirea teroristilor inseamna, de pilda, ca jumate din lume sa dispara. Fericirea criminalilor ar fi moartea altora. Fericirea pedofililor ghici ce ar fi? Si tot asa.
Oricat de bine ar suna "Fericire pentru toata lumea, timp de o zi", lucrurile nu-s chiar asa de roz.
Oricum, Sergiu, ma bucur ca te-am gasit pe Blogger :)

casu spunea...

da, recunosc ca ai dreptate si nu m-am gandit la asta cand am pus intrebarea respectiva. pentru multi, fericirea depinde de factori pe care nu e in stare sa-i controleze, de asta e atat de putin fericita lumea. zic eu:)
si eu ma bucur ca m-ai gasit, ioana:d